
Welkom bij Braemhof
Ontdek de perfecte combinatie van smaak, sfeer en gezelligheid in ons restaurant. Een sfeervolle plek om te lunchen, te aperitieven of te dineren. De gerechten zijn vakkundig bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en gepresenteerd met oog voor detail.
Geniet van de warme setting en laat ons toegewijde team je verwennen met een onvergetelijke eetervaring. Maak uw keuze, à la carte, een suggestiemenu of food sharing en geniet samen van culinaire avonturen en smaken die je kan delen.
Braemhof is ideaal gelegen aan de rand van Gent, vlak aan de afrit Gentbrugge van de E17. Reserveer alvast je tafel eenvoudig online en krijg meteen een bevestiging.
TeaRoom
Kom tussen drie en halfzes langs voor een lekker hapje in onze tearoom. Bij goed weer kunnen de kids zich uitleven in onze prachtige tuin met ons springkasteel als absolute topattractie.
Op een boogscheut afstand vind je trouwens de Gentbrugse Meersen. Na een fikse wandeling in het groen is het Braemhof de perfecte plek om uit te blazen en te genieten van een lekkere pannenkoek of een verrukkelijk ijsje.

Weeklunch
DINSDAG 26/09/2023 T.E.M. VRIJDAG 29/09/23
-
Scampi’s / pittige tomatensaus
-
Hoevekip/ champignonsaus /slaatje/kroketten
- Koffie
SUGGESTIES
FOOD SHARING
-
Nobashi garnalen
8 stuks
-
Risottokroket
Truffelmayonaise - 4 stuks
VOORGERECHT
-
Salade eendenborst
Orange style
-
Gerookte paling
Brioche, zure room, radijs
-
Salade gerookte duivenborst Anjou
Erwtencrème
HOOFDGERECHT
-
Duivenborst clamart
-
Zeebaars mediterraans
Bisque
VEGETARISCH
-
Canneloni
Ricotta, spinazie
DESSERT
-
Coupe meringue
Rabarber, aardbei, vanille crème
SUGGESTIEMENU
Cocktails
Longdrinks - Aperitief
Aperitief
-
Porto rood-wit
-
Porto 10 jaar oud ‘Alves de Sousa’ rood-wit
-
Porto 20 jaar oud ‘Alves de Sousa’ rood-wit
-
Porto LBV 2013
-
Sherry dry-medium
-
Pineau de Charentes
-
Martini wit/rood/gancia
-
Ricard
-
Jonge graanjenever
-
Oude graanjenever
-
Kirr 20cl
-
Kirr royal 20cl
-
Framboise/pêche royal
-
Sangria rood met vers fruit
-
Sangria wit met cava en vers fruit
-
Rosé wijn
-
Picon vin blanc 25cl
-
Jus natuur
-
Aperol Spritz
Alcoholvrije Suggesties
Aperitieven
Bieren
Cava - Champagne - Wijn
Wijnsuggesties
Wit
-
Domaine Jean Pascal & Fils – Auxey - Duresses
Mooie witte Bourgogne, leuke mineraliteit. Deze appelatie is bezig aan een serieuze opmars
-
Grote Post “Seasalter Sauvignon Blanc”
Zuid-Afrikaanse wijn met verfrissende aroma’s van agrum, nectarine
Cullinaire Sauvignon Blanc, ideaal bij asperges, visgerechten en salades -
Gomariz “Vino Verde “
Frisse wijn met aroma’s van rijpe peren en knapperige citrusvruchten Leuk glas als apero of bij salades, asperges of visgerechten
-
Weingut Zahel – Gruner Veltliner
Briljante groene kleur met aroma’s van groene appel en sappige ananas. Levendig karakter
-
Château Kamnik Fume Blanc “Sauvignon Blanc
Voor deze wijn uit Macedonie werden enkel de beste druiven voorzien Een rijke complexe volle witte wijn
Suggestie van de sommelier per fles:
Rood
-
Domaine Jean Pascal «Bourgogne rouge Cote d’Or»
Prachtige Bourgogne met respect voor natuur en terroir
-
Unexpected Garnacha - Bio Spanje 91/100 J Suckling
Delicaat rood fruit medium karakter
Zeer mooie stijl van Garnacha ideaal bij salades en vlees -
Unexpected Syrah - Bio Spanje 91/100 J Suckling
Donkere kleur met paarse reflectie, zwarte kersen en rijp fruit Een krachtpatser ideaal voor vleesgerechten
-
Château Peyreau 2019 – Saint-Emillion Grand Cru
Mooi glas voor de ‘Bordeaux’-liefhebber Mooie structuur dankzij het jaar 2019
-
Domaine de Pothiers – Gammay – Vertige 2021
Zeer sappige en fruitige Gammay Ideaal bij gevogelte, salades en pasta
Suggestie van de sommelier:
Water & Frisdranken
Bieren
-
ZOMERSUGGESTIES
Artevelde ‘Gentse Leute’ 33cl
Haeseveld blond
Haeseveld amber -
Carlsberg van ’t vat 25 cl
-
Carlsberg van ‘t vat 33 cl
-
Hoegaarden
-
Carlsberg
-
Kriek Lindemans
-
Palm
-
Vedette
-
Duvel
-
Omer
-
Orval
-
Leffe blond
-
Leffe dubbel
-
Westmalle dubbel
-
Westmalle triple
-
Karmeliet
-
Tempelier
-
Chimay blauw
-
Chimay wit
-
Rochefort 6°/8°/10°
-
Delirium/Red Tremens
-
Gentse Strop
-
La Chouffe
-
Averbode
To Share
Sharing dishes
-
Gefrituurde kabeljauwreepje
Huisbereide tartaar
-
Gegrild naanbrood met huisgemaakte guacamole
-
Tonijn tataki
Wasabi, sesam
-
Focaccia met tomatensalsa
Ansjovis, crème aubergine, parmezaan
-
Rilette van brasvarken
Pickles, toast
-
Stracciatella met look
Toast, tomatensalsa
-
Witte en zwarte pens
Graanmosterdmayonaise, kruidensla, crispy onions
-
Spicy ribs
Tzatziki
-
6 Franse oesters
-
Bouchot mosselen
Met Thaise invloed
Voorgerechten
-
Garnaalkroketten 1 - 2
Garnalen, peterselie, citroenmayonaise
-
Kaaskroketten 1 - 2
Peterselie, mosterdmayonaise, parmezaan
-
Toast champignon
Brioche, champignons, kruidensalade, truffelmayonaise
-
Carpaccio van gedroogd Holsteinrund
Truffelmayonaise, parmezaan, kerstomaat
-
Gravad lax zalm
Zalm, mierikswortel, kruidensla
-
Gegrilde gamba’s 3 stuks
Lookboter, gremolata, kerstomaat
-
Karnemelkstampers
Garnaal, mousseline, gepocheerd ei, polderaardappelen, karnemelk.
-
Dagsoep
-
Burrata met gerookte tomaatjes
Vuurkruiden en pesto
-
Halve kreeft belle vue
Kropsla, hoeve-ei, cocktail/mayonaise
-
Halve kreeft look
Geroosterd, look, tuinkruiden
Hoofdgerechten
Vlees
-
Cote a l’os
Wit blauw rund, verse frieten, frisse salade
-
Chateaubriand 250g
Wit blauw rund, verse frieten, frisse salade
-
Onglet
Kraai, rode wijn, verse frieten, witloofsalade
-
Huisbereide steak tartaar
Bavet, verse frieten, frisse salade
-
Varkenskroon cross en blackwell
Brasvarken, pickles, boontjes
-
Ierse ribeye 330g
Holstein, verse frieten, frisse salade
-
Filet pur 250g
Rundshaas wit blauw, verse frieten, frisse salade
-
Varkenswangetjes
Kasteelbier, Luikse stroop, verse frieten, witloofsalade
-
Vol au vent
Hoevekip, bladerdeeg, mousselinesaus, verse frieten
Huisbereide Sauzen
Vis
-
Bouillabaise noordzeevis
Bouillabaise, noordzeevis, rouille, kaas, toast
-
Sliptongen 2 stuks
Sliptongen, witloofsalade, tartaar
-
Tomaat-garnaal
Handgepelde grijze garnalen, sucrine sla, hoeve ei, coctailsaus
-
Kabeljauw
Kabeljauw, spinazie, safraan, polderpuree
-
Filet van rog
Rog, zeekraal, knolselder, venusschelp
-
Kreeft belle vue
Kropsla, hoeve-ei, cocktail/mayonaise
-
Kreeft look
Geroosterd, look, tuinkruiden
Menu
Typisch Belgisch
Salades
Pasta
Kids
Desserts
-
Crème brûlée
Huisbereide custardcrème
-
Tarte maison
Bretoense zandbodem, framboos, meringue
Patissier De Brabander’ -
Weekgebak
Selectie volgens onze patissier “De Brabander”
-
Chocolademousse
Donkere chocolade en vanilleslagroom
-
Huisgemaakte ‘moelleux de chocolat’ met vanille-ijs
Selectie volgens onze patissier “De Brabander”
-
Dame blanche
Vanilleroomijs, chocoladesaus
Koffie
Thee
-
English breakfast (standaard)
-
Earl Grey Blue Flower
Gearomatiseerde zwarte thee met een lichte bergamotsmaak
-
China Jasmijn
Een uitgelezen groene thee uit de provincie Fujian in China, delicaat gearomatiseerd met jasmijnbloemen
-
Cocktail Maison
Een vruchtenmengeling met frambozen- en kersensmaak
-
Verse muntthee
Verfrissend en ideaal als afsluiter van een maaltijd
-
Rozenbottel met gesneden hibiscus
Een klassieke mengeling met een krachtige smaak. Rozenbottels hebben de reputatie om de symptomen van hoofdpijn en verkoudheden te verzachten
-
Juicy Herbal
Dit is een natuurlijk mengeling van hibiscus, verbena en rozebottel met gedroogde vruchten, appelstukjes, wilde bessen en stukjes van sinaasappel
-
Black Mojito
Dit is een natuurlijke mengeling van zwarte thee met kruiden, met een delicate smaak van munt en limoen
-
Kamillethee